duminică, 13 februarie 2011

Elfen Lied-Lilium

Uitati...voi nu ati crede ca Elfen Lied este legat de..nu stiu...lucruri legate de religie?Nu de-a asta da..uitati:
 Adica...e putin ciudat...legat de intro-ul de la acest serial se numeste Lilium(Crin) iar Elfen Lied(cantecul elfilor)ma rog..cel putin asa cred eu.Cantcul ,,Lilium'' este dintr-o biserica din Italia(logic de la Papa)ceea ce americanii numesc varianta latina.Restu...nu mai stiu...ganditi si voi profund merci.The End

joi, 3 februarie 2011

Poze Lucy(Kaede)












Elfen Lied

Elfen Lied (jap. Erufen Rito) este o colecţie manga creată de către artistul Lynn Okamoto. Pe baza acestora a fost conceput un serial animat de televiziune. Acesta a fost produs de ARMS Studio. Anime-ul a fost difuzat pe canalul naţional TV Tokyo în 2004. Conţinutul serialului prezintă şi aspecte, evenimente şi situaţii diferite faţă de cele ale benzii desenate. Odată cu finalizarea acestuia, a fost produs un episod special, menit să lămurească anumite aspecte care au lăsat un mare semn de întrebare legat de evoluţia personajelor. Titlul, pe care îl poarta atât anime-ul cât şi volumele manga face referire la un poem german "Elf Song" - "Cântecul elfilor".
Elfen Lied este povestea unei specii de umanoizi, numiţi Diclonius, care se remarcă prin prezenţare pe cap a unor protuberanţe. Discriminarea faţă de aceştia se exteriorizează prin folosirea câtorva dintre ei în cadrul unor experimente. Prin tactici violente, oamenii vroiau să studieze capacităţile, limitele şi modul de gândire a acestora.
Temele abordate în Elfen Lied variază de la clişeul dublei personalităţi, identitatea socială la tortură, viaţa de familie, perceperea trecutului şi a prezentului. Serialul urmăreşte evoluţia psihologică a personajelor, care sunt profund marcate de trecutul lor (trist de altfel).

Genuri

Genurile predominante în acest serial sunt dramă, horror, psihologic şi căteva tendinţe de comedie. Macabrul se regăseşte în scenele de tortură şi de răzbunare a mutanţilor. Evoluţia personajelor este marcată de felul în care gândesc, felul în care percep realitatea. Drama existenţei acestor indivizi este explicată episod cu episod. De la orfani, oameni cu incapacităţi mentale, asasini lipsiţi de conştiinţă, toate aceste personaje pot fi întâlnite pe durata celor 13 episoade.

Personaje

Lucy (Nyuu) - personaj principal (Diclonius). Acest personaj este marcat de o dublă personalitate, ambele sale valori existenţiale aflându-se în conflict. Lucy este maşina de ucis în timp ce Nyuu este cel mai inocent personaj al serialului.
Kota - este afectat de o pierdere de memorie care, după cum povestea ne va informa, este cauzată de personajul principal. Episoadele prezintă în paralel evenimente la care aceste două personaje au luat parte.
Yuka - rolul acestui personaj este cel de a dirija bunul mers a vieţii de familie. Odată cu evoluţia povestirii, mai multe personaje se vor aduna în preajma acestor personaje. Întâmplările prin care a trecut, l-au făcut pe Kota să fie incapabil să se integreze de unul singur în cadrul unui aşa zise familii. Yuka este cea care îl ajută să treacă peste momentele de slăbiciune.
Nana - (Diclonius)antrenată de cei care au prins-o pe Lucy, are rolul de a o aduce înapoi la bază, dar se împrieteneşte cu Nyuu, Kota şi Yuka şi rămâne împreună cu familia lor.

Diclonius

Această specie, considerată extrem de periculoasă reprezintă inamicul numărul 1 al omenirii. Cele câteva exemplare, consideraţi mutanţi lipsiţi de conştiinţă au fost supuse mai multor experimente. Oamenii de ştiinţă vroiau să descopere abilităţile şi slăbiciunile acestora. Specia Diclonius se remarcă prin prezenţa a două coarne pe fruntea acestora. De asemenea, ei dispun de anumite braţe invizibile, numite vectori. Acestea sunt armele principale ale acestor indivizi. Vectorii sunt capabili să distrugă şi să taie absolut orice material. De asemenea sunt folosiţi la parcurgerea unor distanţe mai mari, dând impresia că acel personaj posedă abilităţi de zbor.